Снимка Президентство на УкрайнаНово напрежение по линията Киев-Москва. Президентът на Украйна

...
Снимка Президентство на УкрайнаНово напрежение по линията Киев-Москва. Президентът на Украйна
Коментари Харесай

Зеленски: Днес започва обратното броене за връщането на Крим към Украйна

Снимка Президентство на Украйна

Ново напрежение по линията Киев-Москва. 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи, че от през днешния ден стартира " противоположното преброяване до освобождението на Крим ", даде обещание да направи всичко допустимо за възвръщането на полуострова и изрази вяра за това, че взаимната работа с интернационалните сътрудници ще принуди Русия да седне на масата на договарянията, осведоми " Новости ", съобщи Факти.

Днес в украинската столица се организира инициираната от Украйна среща на високо ниво " Кримска платформа ", на която се разисква въпросът за възвръщане от Киев на контрола над Крим. Както по-рано съобщи министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, 44 страни и интернационалните организации ще вземат присъединяване в срещата.

Руският външен министър Сергей Лавров разяснява по отношение на форума, че " Западът ще продължи да подхранва неонацистките, расистките настроения на актуалните украински управляващи ".

" От през днешния ден ние в действителност започваме противоположното преброяване до освобождението на нашата земя, украинския полуостров. И е изцяло евентуално 23 август 2021 година да влезе в историята като ден на началото на деокупацията на Автономна република Крим и град Севастопол ", настоя Зеленски в хода на срещата " Кримска платформа ".

Зеленски увери, че Украйна ще направи всичко, с цел да върне Крим в състава си, надявайки се, че взаимната работа с интернационалните сътрудници " ще принуди Руската федерация да седне на масата за договарянията ".

" И Украйна, и аз персонално ще създадем всичко допустимо да върнем Крим, тъй че Крим, дружно с Украйна, да стане част от Европа. За това ще използваме всички вероятни политически, правни и най-много дипломатически средства ", акцентира още украинският държавен глава.

Той означи, че Киев се нуждае от поддръжка на интернационално ниво по въпроса за възвръщането на полуострова. " Ние осъзнаваме, че нашата самостоятелна страна, Украйна, сама в никакъв случай няма да може да върне Крим, ние се нуждаем от ефикасна поддръжка на интернационално равнище ", сподели Зеленски.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР